Salată cu chiftele
Preparate iniţial de arabi, din carne de miel tocată, chiftelele au fost introduse treptat în meniurile marilor bucătării ale lumii. Dacă şi ţie îţi plac, încearcă o reţetă de salată cu chiftele, numai bună pentru zilele în care ai astfel de pofte!
Ai nevoie de
120 g mix de salată400 g fasole boabe, din conervă400 g porumb din conservă100 g roşii cherry150 g brânză telemea
Pentru chiftele
500 g carne de curcan, tocată
3 căţei de usturoi
1 ceapă
2 ouă
3 felii de franzelă
sare
piper
½ legătură pătrunjel
ulei, pentru copt
Pentru dressing
4 linguri oţet
1 lingură miere
100 ml ulei de măsline
1 lingură muştar
piper
100 g brânză de capă mărunţită
Mod de preparare
Speli roşiile şi le tai în sferturi. Pui boabele de fasole şi de porumb într-o sită şi le laşi să se scurgă. Pentru chiftele, omogenizezi carnea tocată cu feliile de franzelă înmuiate în puţină apă şi stoarse bine, cu pătrunjelul, ceapa şi usturoiul mărunţite, cu ouăle, sare şi piper, după gust. Tapetezi o tavă, formezi chiftelele cu mâinile umezite, le aşezi în ea şi le stropeşti cu puţin ulei. Le dai la cuptor până se rumenesc.
Pentru dressing, combini mierea cu muştarul, apoi încorporezi treptat uleiul de măsline, oţetul şi piper, după gust. Într-un castron încăpător, amesteci mixul de salată cu roşiile, fasolea, porumbul, brânza, chiftelele şi dressingul. Dacă e cazul mai presari puţină sare.