Salată de cuşcuş cu pui
Dacă ai nevoie de o idee pentru masa de seară, salata de cuşcuş este o reţetă sănătoasă, uşoară şi rapid de făcut, exact ce-ţi trebuie la cină.
Ai nevoie de
100 g cuşcuş
350 ml apă
1 piept de pui
2 linguriţe ulei
1 ceapă
4 căţei de usturoi
1 tijă de ţelină
1 ardei gras roşu
1 dovlecel
apă
sare
piper
1. Fierbi apa şi o torni peste cuşcuş cât să-l acopere. Îl laşi la hidratat 10 minute cu o farfurie sau un capac deasupra. Între timp,rumeneşti pieptul de pui într-o tigaie,cu puţin ulei şi-l dai deoparte pe o bucată de hârtie,să absoarbă excesul de grăsime.
2. În tigaia în care ai rumenit puiul,căleşti ceapa şi usturoiul,apoi adaugi tija de ţelină şi ardeiul tăiate mărunt şi acoperi cu apă. Către finalul fierberii,adaugi dovlecelul şi pieptul de pui feliat. Dacă a scăzut mult zeama,completezi cu puţină apă fiartă. Acoperi tigaia şi laşi să dea în clocot de câteva ori. Spre sfârşit,pui sare şi piper şi,cu 10 minute înainte de a închide focul,adaugi cuşcuşul hidratat.
Sursă foto:Profimedia