Salată de fasole
Pentru o zi în care nu mai ai energie să găteşti un preparat prea complicat, o salată de fasole poate fi alegerea potrivita. Fasolea albă este o sursă bogată de fibre şi proteine, precum şi de magneziu şi fier.
Chiar este indicat consumul fasolei albe pentru femeile care suferă de deficit de fier.
Reţeta este de dificultate medie,astfel încât ai nevoie doar de două ore şi masa este gata! Folosind cantităţile de mai jos,poţi pregăti 4 porţii de salată.
Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru salata de fasole:
400 g fasole boabe
1 pumn măsline fără sâmburi
ulei
oţet
2 cepe
sare
1 ardei gras roşu
1 ardei gras verde
pătrunjel
Cum se prepară salata de fasole:
Laşi fasolea la înmuiat peste noapte. O fierbi în mai multe ape până se înmoaie bine.
Tai măslinele felii,iar ardeii îi toci mărunt.
Ceapa o cureţi şi o tai bucăţi mai mari şi toci şi pătrunjelul.
Scurgi fasolea şi o aşezi într-un bol. Amesteci cu ardeii,ceapa,măslinele şi cu pătrunjelul
Potriveşti salata de fasole de sare şi asezonezi cu ulei şi oţet.
Serveşti salata de fasole caldă sau rece. Poftă bună!