Salată de ­fasole cu ton

1 august 2013   Rețete

Când ajungi târziu acasă în zilele de lucru, mai ales spre finalul săptămânii, visezi şi tu să fie gata cina? Dacă răspunsul tău e afirmativ, află în cele ce urmează o reţetă uşor de făcut, numai bună pentru masa de seară!

Ce ai nevoie:

300 g fasole

2 cutii de ton bucăţi

1/2 legătură mărar

1 ceapă roşie mare

1 lămâie

5 linguri ulei de măsline

sare şi piper

Cum se prepară:

1 Pui fasolea la înmuiat cu o seară înainte,iar când te apuci de gătit,o speli şi o pui la fiert. După 15 minute,o scurgi şi o ­fierbi în apă caldă. Mai schimbi apa de două ori,iar după ce fasolea a fiert,o scurgi bine şi o aşezi într-un castron mai mare.

2 Cât fasolea este caldă încă,adaugi uleiul,sarea şi piperul,­după gust,şi amesteci bine. Pui deasupra tonul scurs,zeama de lămâie şi ceapa roşie,tăiată cubuleţe. Amesteci din nou,uşor,muţi totul într-un vas şi ornezi cu mărar. Laşi salata la răcit. O poţi servi celor dragi cu lipie.

Mai multe