Salată ungurească
O salată sănătoasă, perfectă pentru masa de prânz.
Ingrediente necesare:
2 ţeline
4-6 cartofi
fasole boabe-toate legumele fierte
3 linguri cu ulei
1 pahar cu smântână
3 linguri cu oţet de vin
sare,piper
1 ceapă tocată
3 gălbenuşuri trecute pe răzătoarea mică-pentru sosul cald
1 castravete murat
4-6 buchete de conopidă murată
1 gogoşar murat
Mod de preparare:
Se curăţă legumele,se taie feliuţe,se pun în castron cu fasolea fiartă,se sărează,se amestecă totul.
Din ulei,smântână,oţet,o ceapă tocată mărunt,3 gălbenuşuri trecute pe răzătoare şi puţin piper se face un sos care se ţine pe foc până se îngroaşă. Se toarnă peste legume şi se amestecă încet ca să se omogenizeze gustul ingredientelor. Se decorează caldă cum este,cu:albuş de ou tocat,buchete de conopidă,felii de gogoşar murat şi castraveţi muraţi tocat mărunt. Se serveşte salata caldă,cu pâine proaspătă şi vin alb.