Saleuri cu caşcaval

26 noiembrie 2014   Rețete

Gata numaidecât, bune şi fragede zile întregi la rând! Aceasta este descrierea unora dintre cele mai savuroase, săţioase şi adorate gustări ale copilăriei noastre. Saleurile cu caşcaval sunt practice, economice şi pregătite oricând să alunge senzaţia de foame dintre mese.

Descoperă una dintre cele mai simple,dar şi delicioase reţete care surprinde perfect definiţia expresiei „gust ca la mama acasă”:Ingrediente:350 g făină3 ouă150 g smântână200 g unt300 g caşcaval1/4 linguriţă sareMod de preparare:Pune untul (la temperatura camerei),două ouă,200 g caşcaval ras,smântâna şi sarea într-un bol. Amestecă ingredientele cu mâna până formezi un aluat. Frământă aluatul pe suprafaţa de lucru tapetată cu făină. Acoperă aluatul cu folie alimentară şi bagă-l la frigider 2 ore.Scoate aluatul şi întinde-l cu sucitorul,pe suprafaţa de lucru,până când foaia are grosimea de .5 cm. Bate oul rămas într-un bol şi unge foaia cu el. Presară restul de caşcaval ras pe deasupra. Taie foaia fâşii de 10 cm lungime şi 2 cm lăţime,cu ajutorul unui cuţit.Pune o foaie de copt în tavă şi începe să aşezi saleurile. Bagă tava la cuptor,aproximativ 30 de minute sau până când încep să se rumeneasca.Saleurile cu unt şi caşcaval sunt delicioase atât calde,cât şi reci şi reprezintă gustarea ideală dintre mese. Pot fi consumate atât la şcoală,de copii,cât şi la serviciu,de părinţi.

Pont:La prepararea saleurilor,poţi folosi unt Premium Natural Koliba şi caşcaval clasic Koliba.

Mai multe