Sărăţele cu caşcaval - cea mai uşoară reţetă

17 ianuarie 2016   Rețete

Iată o reţetă foarte simplă pentru a prepara sărăţele gustoase, excelente pentru a le ”ronţăi” când ţi se face foame, între mesele principale sau la filmul preferat.

Ingrediente necesare:

500 g făină

250 g margarină

100 g untură

400 g caşcaval

1 gălbenuş

2 linguri de lapte

chimen şi susan (pentru decor)

Mod de preparare:

Amestecă margarina cu untura,apoi adaugă caşcavalul dat prin răzătoare şi făina,până când iese un aluat omogen.

Înveleşte coca în folie alimentară şi pune-o în frigider pentru 40 minute,după care o vei întinde într-o foaie subţire.

Bate gălbenuşul cu laptele şi unge foaia de aluat,iar la sfârşit presară chimen,susan sau mac şi taie în forme de bastonaşe.

Aşează sărăţelele în tava tapetata cu hârtie de copt şi pune-le la cuptor.                                         

Mai multe