Şarlotă regală

22 iulie 2014   Rețete

Pentru 3-4 prăjituri, ai nevoie de: 3 gălbenuşuri, 2 albuşuri, 2 ouă, jumătate cană zahăr, jumătate cană făină, gem caise. Pentru umplutură, ai nevoie de 1 cană lapte, 1 lingură gelatină praf, 2 linguriţe esenţă vanilie, 5 gălbenuşuri, o treime cană zahăr, 1 cană frişcă, 6-8 caise şi 1 lingură ulei.

Cum se preparăPentru blat,mixezi gălbenuşurile cu ouăle întregi şi baţi până îşi triplează volumul. Cerni făina şi o încorporezi în trei etape. Baţi separat şi albuşurile spumă şi adaugi treptat zahărul. Iei o treime din spuma de albuş şi o încorporezi încet în amestecul de ou,apoi cu mişcări lente adaugi şi restul de albuş batut. Torni compoziţia într-o tavă rotundă cu pereţi detaşabili. O ţii la copt un sfert de oră,apoi o laşi să se răcească alte 10 minute. Rulezi blatul într-un prosop umed şi o dai la frigider 20 de minute. Derulezi blatul,îl ungi cu un strat subţire de gem de caise şi îl rulezi la loc,lasându-l tot în frigider.

Citeşte şi:

Şarlotă cu sos de căpşuni

Şarlotă cu cafea

Desert cu vişine

Amesteci într-un vas laptele,gelatina,zahărul,esenţa de vanilie şi gălbenuşurile. Laşi 5 minute ca să se dizolve gelatina. Pui pe foc mic până când compoziţia se mai îngroaşă. Cam 10-12 minute. Laşi să se răcească. Apoi baţi frişca şi o încorporezi în compoziţie. Tapetezi cu folie de plastic un bol ceva mai mare sau 3-4 mici şi ungi cu puţin ulei. Tai blatul în felii de 1 cm grosime şi cu jumătate dintre ele tapetezi pereţii şi fundul vasului. Torni un strat de cremă,pui caisele curăţate de sâmburi,apoi torni şi restul de cremă. Aşezi restul de felii de blat deasupra cremei şi bagi la frigider 6-8 ore. Când vrei sa serveşti,întorci bolul cu gura în jos,răstorni prajitura şi dai plasticul la o parte.

Mai multe