Şniţele de curcan
Ai nevoie de: 500 g piept de curcan, 1 ou, 50 ml bere, 100 g făină, sare, piper, ulei pentru prăjit, 2 fire ceapă verde,un praf boia dulce, 1 ardei roşu gras
Cum se prepară
Tai felii pieptul de curcan. Le netezeşti uşor cu ciocanul de şniţele,le condimentezi cu sare şi piper,după gust,apoi le laşi la frigider 15 minute să se frăgezească.
Baţi oul,cu boia,sare şi piper,după gust,două linguri de făină şi amesteci bine până se formează un aluat omogen. Adaugi peste el bere şi se subţiază până la consistenţa unui aluat de clătite. Toci ceapa şi o încorporezi în aluat.
Aşezi restul de făină într-un castron. Treci feliile de carne prin făină,apoi prin aluatul de clătite. Le rumeneşti în ulei bine încins,pe ambele părţi şi le serveşti imediat cu ardei gras tocat cubuleţe.
Dificultate mică
4 porţii
60’