Somon la grătar

14 ianuarie 2016   Rețete

Somonul este un peşte sănătos şi recomandat de a fi consumat, măcar o dată pe săptămână. Această reţetă care include fileuri de somonul la grătar, cu suc de lămâie şi usturoi, este delicoasă şi numai bună de pregătit la cină.

Reţetă de file de somon la grătar

Pentru preparare durează 15 minute;

Pentru copt durează 18-20 de minute;

Este gata în 2 ore şi 20 de minute.

Ingrediente

-2-3 fileuri de somon-sucul de la o lămâie-praf de usturoi-sare şi piper după gust-sos de soia-2 linguriţe de zahăr brun-2 linguri de apă-3 linguri de ulei de măsline

Mod de preparare

Fileurile de somon le condimentezi cu sare şi piper după gust,adaugi sucul de la lămâie şi praful de usturoi.

Într-un castron mic,amestecă sosul de soia,zahărul brun,apa şi uleiul de măsline până de dizolvă. Pune peştele condimentat într-o pungă mare de plastic resigilabilă,cu amestecul de sos de soia,o sigilezi la loc,şi apoi,o bagi la frigider pentru două ore.

Între timp,încălzeşte grătarul la foc mediu. Cu ajutorul unei pensule de silicon unge cu ulei grătarul. După ce au trecut cele două ore,scoate somonul din frigider,şi aşază-l pe grătarul preîncălzit,peste care adaugi sosul pe care l-ai pregătit mai devreme. Lasă somonul pe grătar timp de 8-10 minute,pe fiecare parte. Încearcă-l cu ajutorul unei furculiţe,pentru a vedea dacă este gata.

Un sos de soia simplu şi sosul de zahăr brun,cu note de lămâie şi ustoroi,sunt perfect complementare între sărat şi dulce,pentru un file de somon bogat. Este o reţetă delicioasă,care merită încercată,mai ales dacă obişnuieşti să consumi peşte.

Credit foto:www.allrecipes.com

Mai multe