Spaghete cu pesto şi parmezan

20 ianuarie 2014   Rețete

Ai nevoie de: › 200 g spaghete › 100 g parmezan ras. Pentru sosul pesto, ai nevoie de: › 50 g frunze proaspete de busuioc › 1 lingură seminţe de pin › 1 căţel de usturoi › 3 linguri ulei de măsline › sare › piper proaspăt măcinat.

Cum se prepară:

Se mixează în blender frunzele de busuioc împreună cu seminţele de pin şi căţelul de usturoi. Se adaugă uleiul de măsline şi se mixează până se formează o compoziţie păstoasă.

Se condimentează,după gust,cu sare şi piper proaspăt măcinat,

Separat,se fierb spaghetele al dente în apă cu sare,se strecoară şi se aşază într-o salatieră mare.

Se asezonează,după gust,spaghetele cu sosul pesto,se presară deasupra parmezan ras şi se servesc decorate cu frunze de busuioc verde.

Mai multe