Spaghete cu pesto şi parmezan
20 ianuarie 2014
Rețete
Ai nevoie de: › 200 g spaghete › 100 g parmezan ras. Pentru sosul pesto, ai nevoie de: › 50 g frunze proaspete de busuioc › 1 lingură seminţe de pin › 1 căţel de usturoi › 3 linguri ulei de măsline › sare › piper proaspăt măcinat.
Cum se prepară:
Se mixează în blender frunzele de busuioc împreună cu seminţele de pin şi căţelul de usturoi. Se adaugă uleiul de măsline şi se mixează până se formează o compoziţie păstoasă.
Se condimentează,după gust,cu sare şi piper proaspăt măcinat,
Separat,se fierb spaghetele al dente în apă cu sare,se strecoară şi se aşază într-o salatieră mare.
Se asezonează,după gust,spaghetele cu sosul pesto,se presară deasupra parmezan ras şi se servesc decorate cu frunze de busuioc verde.