Spaghete cu sos de carne

9 septembrie 2013   Rețete

Ce ai nevoie: › 300 g spaghete › 400 g carne tocată › 1 ceapă potrivită › 1 morcov potrivit› ½ ardei iute › 2-3 ciuperci › 2 linguri ulei › 2 linguri pastă de roşii › 2 căţei de usturoi › ½ linguriţă busuioc uscat › ½ linguriţă oregano uscat › 30 g unt › 3 linguri caşcaval ras › sare › piper

Cum se prepară:

Se fierb al dente spaghetele în apă cu sare,se scurg în strecu­rătoare şi se păstrează calde.

Separat,se încinge uleiul,într-o tigaie largă şi se călesc împreună ceapa tocată mărunt,morcovul tăiat cubuleţe,usturoiul zdrobit,ciupercile tocate mărunt şi ardeiul iute tăiat rondele subţiri.

Când legumele sunt pătrunse pe jumătate,se adaugă carnea tocată şi se continuă călirea,amestecând permanent,până scade bine zeama lăsată de carne. Se adaugă ierburile aromate,se condimentează cu sare şi piper,după gust,se adaugă pasta de roşii şi se lasă să se călească încă un minut.

Spaghetele bine scurse se amestecă pe foc cu untul,apoi se adaugă sosul de carne cu legume şi caşcavalul ras. Se amestecă cu grijă pentru a se îmbiba pastele cu sos şi se servesc imediat.

Mai multe