Spumă de ciocolată cu coji de citrice confiate
Ai nevoie de: Pentru spumă: / 300 g ciocolată neagră / 3 ouă / 55 g zahăr pudră / 1 lingură cacao / 300 ml smântână. Pentru ornat: /ciocolată rasă / frişcă. Pentru fructele confiate: / 5 portocale, lămâi sau grepfruturi / 3 căni zahăr / 2 căni sirop de piersici/ 2 căni apă.
Cum se prepară
Aşezi ciocolata pe baie de aburi. Amesteci uşor şi baţi 5 minute. Apoi amesteci conţinutul rezultat cu ciocolata topită şi adaugi praful de cacao. Într-un castron,baţi smântâna. Foloseşti o lingură pentru a amesteca crema de ciocolată cu smântâna,încorporându-le treptat. Cureţi coaja de la citrice şi o tai în bucaţele mici. Pui toate cojile într-o cratiţă şi le acoperi cu apă rece. Le fierbi,laşi să clocotească,dai la o parte de pe foc şi scurgi. Repeţi procedura încă de două ori,folosind de fiecare dată apă rece.
Amesteci zaharul,siropul şi apa şi torni peste coji,acoperi şi pui iar pe foc. Laşi să fiarbă 90 de minute,amestecând din când în când. Dai deoparte şi laşi să se răceasca puţin. Pui conţinutul rezultat în 6 boluri sau pahare,torni din spuma de ciocolată şi le dai la frigider,o oră. Când serveşti,decorezi cu frişcă şi ciocolata rasă.
Pentru 6 porţii
Preparare 120’
Dificultate mică