Ştrudel cu stafide şi mac

17 decembrie 2017   Rețete

Cele mai bune deserturi sunt cele preparate în casă, cum este şi acest ştrudel cu stafide şi mac.

De ce ai nevoie pentru ştrudel cu stafide şi mac

Pentru aluat

15 linguri ulei15 linguri apă minerală1 praf de sare2 linguri zahăr pudrăfăină, cât cuprinde

Pentru umplutură

350 g mac măcinat

450 ml lapte

75 g făină

1 linguriţă esenţă de rom

150 g zahăr

2 linguri stafide

1 ou, pentru uns

Cum se prepară ştrudelul cu stafide şi mac

Amesteci uleiul cu apa minerală, zahărul şi sarea. Încorporezi făina treptat şi frămânţi până obţii un aluat omogen şi elastic.

Combini macul cu laptele, zahărul, făina şi cu esenţa de rom. Îl aşezi pe foc, amestecând constant, până se îngroaşă. Îl dai deoparte şi-l laşi la răcit.

Întinzi aluatul, pui umplutura de mac, o nivelezi şi presari stafidele. Rulezi şi aşezi prăjitura într-o tavă tapetată. O ungi cu oul bătut şi o dai la cuptor până se rumeneşte.

Mai multe