Sufleu de banane

7 februarie 2014   Rețete

Ai nevoie de: 3 ouă, 3 banane bine coapte, 2 linguriţe suc de lămâie, 70 g zahăr, 1 lingură amidon de porumb, 1 vârf de sare, 1 praf de nucşoară, 190 ml lapte, 2 linguri unt, 1 linguriţă esenţă de vanilie.

Cum se prepară:

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi gălbenuşurile şi dai deoparte. Într-un bol mixezi bine albuşurile. Dai deoparte. Feliezi bananele şi torni sucul de lămâie peste ele ca să nu oxideze.

Într-o cratiţă amesteci zahărul,amidonul,sarea,scorţişoara şi laptele. Laşi la flacără medie şi amesteci în continuu până se îngroaşă. Iei o lingură din compoziţia fierbinte şi pui peste gălbenuşurile mixate. Apoi torni tot amestecul de gălbenuşuri peste compoziţia din cratiţă. Adaugi bananele şi untul şi amesteci.

Încorporezi albuşurile bătute şi esenţa de vanilie. Torni compoziţia în formele de sufleu,umplându-le numai pe jumătate. Încingi cuptorul. Pui formele într-o tavă cu apă şi le laşi la copt pentru o oră sau până când compoziţia devină fermă. Atenţie! Nu deschide uşa cuptorului pe întreaga perioadă de coacere.

Pentru 4 porţii

Preparare 90’

Dificultate mare

Mai multe