Supă-cremă cu conopidă
15 octombrie 2015
Rețete
Conţine potasiu, magneziu, calciu, mangan, fier, cupru, zinc, fluor, caroten şi vitaminele C, K, B1, B2, B6. De aceea, conopida este leguma recomandată pentru prevenirea unor boli grave precum cancerul sau afecţiunile cardiovasculare.
Pentru că are o valoare calorică destul de scăzută,conopida este indicată persoanelor care urmează o cură de slăbire.
Mai mult,conopida fortifică sistemul osos şi aplicată extern,atenuează vânătăile.
De aceea vă sfătui,să mâncaţi cât mai des această legumă,chiar şi într-o supă-cremă cu conopidă.
Supă-cremă cu conopidă – Ingrediente
1 conopidă
2 cartofi măricei
1 morcov
1 gulie
1 ceapă mare
50 ml ulei
1 lingură făină
250 g smântână
2 gălbenuşuri
sare
pătrunjel
cozi ţelină