Supă cremă de ardei copţi
Alege cei mai frumoşi ardei graşi roşii, apoi pregăteşte cea mai bună supă cremă! Bogată în mirodenii, reţeta s-ar putea să devină una dintre mâncărurile tale preferate.
Ingrediente
- 350 g ardei roşii mari
- 2 morcovi
- 1 bucăţică ţelină
- 2 căţei usturoi
- 1 ceapă medie
- 1/2 legătură pătrunjel
- sare
- piper
- 2 frunze dafin
- 2 linguri ulei
- crutoane, pentru decor
Mod de preparare
Coace ardeii pe grătar, cuptor sau flacăra directa a aragazului, apoi curăţă-i de coajă cât de bine poţi. Îndepărtează şi seminţele şi apoi mărunţeşte-i pe toţi. Căleşte ceapa şi morcovii, ţelina şi usturoiul, toate tăiate în bucăţi potrivite, într-un pic de ulei.
Adaugă foile de dafin, sarea, piperul şi toarnă apa, apoi aşteaptă să fiarbă. Când a început să clocotească, dă focul mic şi pune capacul. Scoate legumele şi pasează-le cu un blender, adăugând din zeama în care s-au fiert puţin câte puţin, până ce supa ajunge la consistenţa pe care o vrei. Serveşte cu crutoane.
FOTO Shutterstock.com