Supă-cremă de ardei copţi

14 august 2016   Rețete

Ai nevoie de

4 ardei roşii

1 conopidă mică,tăiată în buchete

1 lingură ulei

1 ceapă tocată

2 căţei usturoi,pisaţi

1 linguriţă cimbru tocat

1 vârf cuţit fulgi piper roşu

4 căni supă de pui sau de legume

1 linguriţă boia

jumări,opţional

1 iaurt cremos

1 cartof

busuioc

sare

piper

1-2 linguriţe oţet balsamic,opţional

Preparare

Tai ardeii pe jumătate şi le elimini cotoarele şi seminţele. Îi aşezi pe o foaie de copt,cu partea tăiată în jos şi îi laşi în cuptor sau pe grătar să se coacă. Îi pui într-un recipient acoperit sau într-o pungă închisă o jumătate de oră şi apoi le elimini cojile şi îi toci.

Între timp,stropeşti conopida cu puţin ulei,o aşezi pe o hârtie de copt şi o laşi în cuptor la foc mediu până când se înmoaie şi se arămeşte puţin,cam 20-30 de minute.

Încingi uleiul într-o tigaie la foc mediu şi laşi pe foc ceapa până când devine sticloasă. Adaugi usturoiul,cartoful curăţat şi tăiat cubuleţe,cimbrul şi fulgii de piper,torni puţină supă şi laşi pe foc până se înmoaie. Pui ardeiul copt,conopida,restul de supă,boiaua şi laşi pe foc să fifi arbă 10 minute. Apoi,folosindu-te de un blender,pasezi până obţii consistenţa dorită. Asezonezi cu sare şi piper şi serveşti cu frunze de busuioc,iaurt şi,dacă vrei,cu jumări tăiate şi cu puţin oţet.

Mai multe