Supă-cremă de praz, ideală vara

1 august 2017   Rețete

Ai nevoie de

3 linguri unt 4 bucăţi praz 3 căţei de usturoi, zdrobiţi 900 g cartofi, descojiţi şi tăiaţi cubuleţe 1 rădăcină ţelină, curăţată şi tăiată 1,6 l supă de legume 2 foi de dafin crenguţe de cimbru, după gust 1 linguriţă sare ¼ linguriţă piper măcinat 240 g smântână grasă câteva frunze de ceapă verde, tăiate fin brânză, după gust

Cum se prepară supa

Topeşti untul într-o oală de supă, adaugi prazul mărunţit şi usturoiul şi le căleşti 10 minute, amestecând, până se înmoaie, având grijă să nu se ardă. Adaugi cartofii şi ţelina, torni supa de legume, condimentezi cu dafin, cimbru, sare şi piper şi laşi să dea în clocot. Acoperi oala şi reduci flacăra. Fierbi 15 minute la foc mic, până se înmoaie cartofii şi ţelina.

Scoţi foile de dafin şi crenguţele de cimbru, o scurgi, păstrezi zeama, apoi pasezi supa cu un blender, până se omogenizează. Adaugi smântâna şi fierbi din nou, la foc mic. Guşti şi, dacă e cazul, presari sare şi piper. Dacă supa e prea groasă, mai torni din zeama păstrată. Decorezi cu ceapă verde şi serveşti cu brânză, dacă doreşti.

Mai multe