Supă de ceapă cu crutoane şi parmezan
3 iunie 2016
Rețete
Supa de ceapă este originară din Franţa şi este una dintre cele mai apreciate supe pentru savoarea şi simplitatea sa. Desigur, reţetele diferă de la bucătar la bucătar, în funcţie de regiune sau preferinţe. Iată mai jos o reţetă simplă pentru supa de ceapă, cu ajutorul căreia îţi poti surprinde familia sau invitaţii, fără să petreci prea mult timp în bucătărie.
Ingrediente (4 porţii)
4 cepe galbene mari
1 păstârnac
1 morcov
1 lingură pastă de tomate
100 ml ulei de măsline
piper boabe
cimbru
sare
4 felii de pâine albă feliată
parmezan ras
Mod de preparare
Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în uleiul de măsline. Morcovul şi păstârnacul se dau pe răzătoare şi se adaugă la ceapă.