Supă de primăvară

4 martie 2013   Rețete

Ingrediente: 500 g cartofi,1 broccoli mic,2 fire de praz (partea albă),2-3 cepe verzi,1 legătură de leurdă,30 g margarină,1 lingură ulei,pătrunjel verde,mărar verde,sare,piper,crutoane pentru garnitură.

Cum se prepară:

1 Se taie prazul şi ceapa verde bucăţi de 1 cm şi se călesc în margarină amestecată cu ulei. Se sting cu doi litri de apă fierbinte şi se fierb circa 5 minute.

2 Se adaugă cartofii şi se continuă fierberea încă 20 de minute,până când sunt bine pătrunşi. După 10 minute,se adaugă şi broccoli desfăcut bucheţele.

3 Se ia vasul de pe foc şi se strecoară legumele. Se adaugă leurda,pătrunjelul şi mărarul tocate. Se mixează cu blenderul până se transformă înpiure.

4 Se diluează cu zeama în care au fiert legumele până la consistenţa dorită,se condimentează cu sare şi piper,după gust,şi se lasă să mai dea în ­1-2 clocote. Se serveşte fierbinte,cu crutoane prăjite în cuptor.

Mai multe