Supă de pui cu fidea şi legume

21 martie 2016   Rețete

Perfectă pentru suferinzii de gastrită şi ulcer, supa pe care ţi-o prezentăm este foarte uşor de preparat.

Ai nevoie de

:• 1 piept de pui • 3 morcovi • 2 tije ţelină • 1 ceapă • sare • piper • 3 linguri ulei • 1 legătură verdeaţă

Pentru tăiţei:

• 1 ou • făină cât cuprinde • 1 praf de sare

Speli şi cureţi de pieliţe pieptul de pui,îl tai în bucăţi mai mici şi îl pui la fiert în apă rece,cu un praf de sare. Spumuieşti de câte ori este nevoie. Torni uleiul în supă şi adaugi legumele tăiate după preferinţă. Când toate s-au fiert,iei de pe foc,o strecori ca să devină şi mai clară,apoi,o torni în oală,potriveşti gustul de sare şi piper şi opreşti focul.

Pentru tăiţei,pregăteşti un aluat din făină,ou şi un praf de sare,îl frămânţi bine şi apoi îl laşi să se odihnească. După 10 minute,întinzi o foaie subţire,pe care o tai cât vrei să iasă tăiţeii de laţi. Îi laşi răsfiraţi pe planşetă,ca să se usuce puţin. Îi fierbi în apă cu sare,îi treci printr-un jet de apă rece şi-i pui în supă,ca să capete gust. Serveşti cu verdeaţă tăiată fin.

Dificultate mică

60’

6 porţii

Mai multe