Supă de pui cu tăieţei de casă
Ce ai nevoie:Pentru tăiţei:› 4 gălbenuşuri› ½ linguriţă sare› făină cât cuprinde
Pentru supă:
› 500 g carne de pui› 1 ceapă mare› 2 morcovi mari› 1 rădăcină de pătrunjel› 1 ţelină mică› frunze de pătrunjel şi de ţelină
Cum se prepară:
Se amestecă gălbenuşurile cu sarea şi făina,adăugată treptat,până la consistenţa unui aluat omogen,elastic,uşor de întins. Se întinde o foaie subţire,din mijlocul foii spre margine,folosind degetele. Se presară cu făină,se rulează cât mai strâns,apoi se taie,cu un cuţit bine ascuţit,fâşii subţiri de tăieţei. Se întind răsfiraţi pe o pânză curată pentru a se usca.
Separat,se pune carnea la fiert cu apa rece şi se lasă la foc mic,având grijă să se cureţe bine spuma formată deasupra.
Când carnea este pe jumătate fiartă,se adaugă ceapa (întreagă),morcovii tăiaţi rondele groase,rădăcina de pătrunjel şi ţelina bucăţele.
Se potriveşte gustul de sare şi se lasă la fiert circa 15 minute. Ceapa se scoate şi se aruncă.
Tăieţeii se fierb separat,se scurg de apă şi se adaugă la sfârşit în supă. După 2-3 clocote cu tăieţeii,se serveşte supa caldă,garnisită cu verdeaţă tocată.