Tartă cu brânză şi căpşuni

21 februarie 2016   Rețete
Content image

Ai mai mult timp la dispoziţie pentru a pregăti cina de Dragobete? Alege să pregăteşti un tort cu căpşuni. Nu e deloc greu de preparat şi e gata într-o oră şi jumătate.

Ingrediente

Pentru blat

200 g biscuiţi digestivi

150 g unt moale

Pentru umplutură

2 ceşti lapte praf

2 linguriţe unt

250 ml apă clocotită

200 g zahăr

250 ml lapte

1 praf de sare

4 ouă

200 g smântână

300 g ricotta

coajă de lămâie

Pentru glazură

1 borcan de gem de căpşuni

2 plicuri gelatină

Preparare

Zdrobeşti biscuiţii şi-i amesteci bine cu untul. Pui amestecul într-o tavă rotundă,cu fund detaşabil,îl întinzi uniform,îl presezi şi-l dai la frigider. Între timp,mixezi laptele praf cu untul,apa şi cu zahărul. Adaugi restul ingredientelor pentru umplutură şi le amesteci bine. Torni compoziţia peste blat şi laşi tava  în cuptorul preîncălzit 40-50 minute. După coacere,laşi la răcit şi pregăteşti glazura. Treci gemul prin blender dacă vrei o glazură mai fină,fără bucăţi de fructe,apoi îl amesteci cu gealtina,respectând instrucţiunile de pe plic. Întinzi glazura şi dai la frigider minimum două ore.

Mai multe