Tartă cu brânză şi cirese

27 mai 2016   Rețete

Îţi propunem un desert simplu, cu mascarpone şi cireşe, pe care-l poţi face împreună cu cei dragi într-o seară de weekend.

Ingrediente

Pentru aluat

400 g făină

1 plic drojdie uscată

60 g zahăr

1 vârf linguriţă sare

1 ou

75 g unt

200 ml lapte

Pentru umplutură

300 g cireşe

100 g zahăr

Pentru cremă

500 g mascarpone500 g iaurt grasesenţă de vanilie300 g zahăr4 ouăcoaja de lămâie rasă

Pentru aluatul de deasupra

300 g făină

200 g unt

100 g zahăr

Preparare

Cerni făina într-un vas,faci în centru o gropiţă şi pui drojdia,laptele cald şi amesteci uşor. Adaugi zahărul,sarea,oul şi untul moale. Frămânţi aluatul,apoi îl acoperi şi-l laşi o jumătate de oră la loc cald. Între timp,pui cireşele fără sâmburi pe foc,împreună cu zahărul. După un sfert de oră,stingi focul şi le laşi la răcit.

Separat,amesteci mascarpone cu iaurtul,cu zahărul şi cu o linguriţă de esenţă de vanilie. Adaugi,pe rând,câte un ou,apoi coaja de lămâie rasă. Întinzi aluatul în formă,îl înţepi cu furculiţa şi-l acoperi crema de mascarpone amestecată cu cireşe. La final,omogenizezi ingredientele pentru aluatul de deasupra,apoi îl treci prin răzătoare. Dai totul la cuptor până se rumeneşte. Nu porţionezi tarta până nu s-a răcit complet.

Sursă:Profimedia

Mai multe