Tartă cu brânză şi cirese
Îţi propunem un desert simplu, cu mascarpone şi cireşe, pe care-l poţi face împreună cu cei dragi într-o seară de weekend.
Ingrediente
Pentru aluat
400 g făină
1 plic drojdie uscată
60 g zahăr
1 vârf linguriţă sare
1 ou
75 g unt
200 ml lapte
Pentru umplutură
300 g cireşe
100 g zahăr
Pentru cremă
500 g mascarpone500 g iaurt grasesenţă de vanilie300 g zahăr4 ouăcoaja de lămâie rasă
Pentru aluatul de deasupra
300 g făină
200 g unt
100 g zahăr
Preparare
Cerni făina într-un vas,faci în centru o gropiţă şi pui drojdia,laptele cald şi amesteci uşor. Adaugi zahărul,sarea,oul şi untul moale. Frămânţi aluatul,apoi îl acoperi şi-l laşi o jumătate de oră la loc cald. Între timp,pui cireşele fără sâmburi pe foc,împreună cu zahărul. După un sfert de oră,stingi focul şi le laşi la răcit.
Separat,amesteci mascarpone cu iaurtul,cu zahărul şi cu o linguriţă de esenţă de vanilie. Adaugi,pe rând,câte un ou,apoi coaja de lămâie rasă. Întinzi aluatul în formă,îl înţepi cu furculiţa şi-l acoperi crema de mascarpone amestecată cu cireşe. La final,omogenizezi ingredientele pentru aluatul de deasupra,apoi îl treci prin răzătoare. Dai totul la cuptor până se rumeneşte. Nu porţionezi tarta până nu s-a răcit complet.
Sursă:Profimedia