Tartă cu brânză şi roşii
O tartă aperitiv delicioasă şi uşor de preparat, tartă cu brânză şi roşii.
Ingrediente de care ai nevoie:
Pentru aluat
500 g făină
250 g unt
2 gălbenuşuri
sare
100 ml apă rece
Pentru umplutură
5 ouă
400 g brânză
5 linguri smântână
piper
roşii cherry
busuioc
Mod de preparare:
Pentru aluat,amesteci făina cu untul rece,adaugi gălbenuşurile şi sarea. Torni apa treptat,până când aluatul nu se mai lipeşte de degete. Îl înfăşori în folie alimentară şi-l dai la frigider cel puţin o jumătate de oră. Între timp,pregăteşti umplutura. Amesteci ouăle bătute cu brânza rasă,smântâna şi piperul. Întinzi aluatul,apoi îl aranjezi într-o tavă dreptunghiulară,de aragaz,tapetată. Îl înţepi din loc în loc. Întinzi uniform umplutura,apoi pui roşiile şi câteva frunze de busuioc. Presari puţină brânză peste tartă şi o dai la cuptor până se rumeneşte.