Tartă cu brânză şi verdeaţă

12 iunie 2013   Rețete

Ingrediente: Pentru aluat: 450 g făină, 30 g drojdie,150 ml apă călduţă, 3 linguri ulei,1 ou, 1 linguriţă rasă de sare.

Pentru umplutură:500 g brânză proaspătă de vaci grasă (bine scursă),200 g telemea de oi rasă,150 g caşcaval ras,50 g unt,150 ml smântână groasă,4 ouă,1/2 legătură mărar,1/2 pătrunjel verde,5-6 frunze de mentă proaspătă,sare,piper,salvie pentru decor.Cum se prepară:

1 Din ingredientele menţionate,se frământă un aluat omogen,elastic,care se lasă apoi la dospit circa 20 de minute.

2 Separat,se mixează ­cele trei feluri de brânză cu untul,smântâna şi ouăle. Apoi se amestecă cu mărarul,pătrunjelul şi menta tocate fin şi se condimentează cu  sare şi piper,­după gust.

3 Se frământă din nou aluatul,se întinde în foaie,cu care se capitonează o formă de tartă. Se înţeapă în mai multe locuri cu furculiţa,apoi se umple cu compoziţia de brânză. Se introduce tarta în cuptorul bine încins şi se coace circa 45-50 de minute,la temperatură potrivită. Se serveşte caldă sau rece,garnisită cu frunze de salvie verde.

Mai multe