Tartă cu conopidă

16 iulie 2014   Rețete

Pentru o tavă care se prepară într-o oră, ai nevoie pentru aluat de 200 g făină, 50 g unt moale, 1 lingură ulei, 1 gălbenuş, 2 linguri apă, sare. Pentru umplutură: ½ conopidă, 2 ouă, 60 ml smântână, 100 g caşcaval, ½ ardei gras verde, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 1 legătură mărar, 1-2 linguri ulei, sare şi piper.

Cum se preparăÎntr-un vas,amesteci făina cu untul,praful de sare,gălbenuşul,apa şi uleiul. Frămânţi un aluat omogen,îl înfăşori în folie de plastic şi-l dai la rece. Cureţi şi speli bine conopida. O rupi în bucheţele şi o laşi la scurs. Cureţi ceapa şi usturoiul,speli şi tai mărunt mărarul,cureţi şi tai julien ardeiul gras. Căleşti ceapa împreună cu usturoiul,adaugi şi bucheţelele de conopidă,ardeiul gras şi potriveşti de sare şi piper. Laşi câteva minute şi apoi iei de pe foc.

Citeşte şi:

Sufleu de conopidă

„Bătălia“ alimentelor:conopidă vs. broccoli

Tartă cu ardei

Scoţi de la rece aluatul şi îl întinzi în foaie subţire în formă de tartă,tapetată. Răzuieşti caşcavalul şi presari jumătate din cantitate peste aluatul din formă. Deasupra adaugi legumele călite. Baţi ouăle cu smântâna şi încorporezi caşcavalul rămas şi mărarul tăiat mărunt. Potriveşti de sare şi piper şi torni toată compoziţia peste conopida călită. Dai la cuptor 45 de minute.

Mai multe