Tartă cu cremă de vanilie şi mere
Cuprinde toată aroma verii într-un desert spectaculos. Pregăteşte această tartă cu cremă de vanilie şi flori din mere, ca să te bucuri de o textură fină şi de un gust delicat.
Ingrediente pentru tartă cu cremă de vanilie şi mere
250 g făină, 1 gălbenuş
125 g unt 82% grăsime, 40 ml apă rece
2-3 linguri zahăr pudră 1 praf sare
1 l lapte, 6 gălbenuşuri
160 g zahăr, 100 g făină, 4-5 mere
1 linguriţă coajă de lămâie
1 plic zahăr vanilat,1 vârf cuţit sare
Mai citeşte şi:
Amestecă făina cu untul rece tăiat cubuleţe, cu zahărul şi cu praful de sare, până se uniformizează compoziţia. Adaugă gălbenuşul, apa şi frământă un aluat elastic. Înveleşte-l în folie de plastic şi lasă-l la frigider 30 de minute.Tapetează o formă de tartă şi întinde o foaie, având grijă să îmbraci cu ea şi marginile tăvii. Înţeapă aluatul din loc în loc şi pune-l la copt 15 minute.
Mai citeşte şi:
Într-un vas mai adânc, bate gălbenuşurile cu zahărul până îşi dublează volumul, apoi adaugă făina. Pune laptele la încălzit cu sarea, coaja de lămâie şi cu zahărul vanilat. Când este fierbinte, ia-l de pe foc şi adaugă-l, în fir subţire, peste compoziţia de gălbenuşuri, mixând energic, până la omogenizare completă. Pune vasul din nou pe foc şi amestecă până se îngroaşă, aproximativ 15 minute. Închide focul şi lasă crema să se răcească. Ca să nu prindă crustă, înveleşte vasul cu folie alimentară.
Spală şi curăţă merele, apoi taie-le felii subţiri. Formează din ele trandafiri, ca în imagine, apoi aşază-i în tava cu blatul copt. Când ai umplut toată forma, toarnă deasupra crema de vanilie. Ţine tava în cuptor, la 170 °C, 10-15 minute, până se rumenesc merele uşor. Decorează cu zahăr pudră.
Mai citeşte şi:
Sursa foto: Shutterstock