Tartă cu mure, un desert de vară răcoros

29 iulie 2017   Rețete

Servite la aperitiv sau la desert, tartele sunt preparatele delicioase care fac deliciul meselor bogate. Alege pentru cei dragi o tartă savuroasă, cu fructe de sezon. Murele vor fi, cu siguranţă, pe placul familiei tale.

Pentru aluat

100 g unt100 g zahăr1 ou250 g făină1 linguriţă praf de coptunt, pentru uns tava

Pentru umplutură

1 kg mure

Pentru firimituri

50 g zahăr

50 g unt

70 g făină

Pentru decor

mure

fulgi de cocos

funze de mentă

, cureţi şi speli murele, apoi le laşi la scurs.

, mixezi untul moale cu zahărul până când compoziţia capătă o culoare deschisă. Adaugi oul şi mai baţi încă 2 minute. Torni în ploaie făina cernută şi amestecată cu praful de copt şi omogenizezi cu o lingură, apoi frămânţi cu mâna. Înveleşti aluatul în folie alimentară şi-l dai la frigider o oră. Între timp preparifirimiturile. Amesteci untul rece cu zahărul şi cu făina până când obţii firimiturile.

Ungi o tavă de tartă cu unt, întinzi aluatul şi aşezi fructele, apoi presari firimiturile. Dai tarta la cuptorul încins aproximativ 50 de minute. O serveşti, dacă vrei, presărată cu mure proaspete şi cu fulgi de cocos, după gust.

Mai multe