Tartă cu prune brumării

16 august 2014   Rețete

Ce ai nevoie: Pentru aluat:› 250 g făină› 150 g unt moale› 100 g zahăr› 1 praf de sare

Pentru umplutură:

› 700 g prune brumării› 1 pliculeţ zahăr vanilat› scorţişoară măcinată› 250 ml lapte› 4 ouă› 2 linguri griş› 6 linguri gem de prune› 50 g nucă măcinată› 100 g zahăr› 2 linguri pesmet› 50 g zahăr pudră

Cum se prepară:

 Se spală prunele,se scot sâmburii,se taie felii,se presară cu zahăr vanilat şi scorţişoară măcinată,după gust,şi se lasă la rece 30 de minute.

 Se fierbe grişul cu laptele şi după ce se răceşte se amestecă cu gemul de prune,nuca măcinată,zahărul,gălbenuşurile şi albuşurile bătute spumă.

Se amestecă toate ingredientele pentru aluat şi se frământă până se obţine un aluat omogen,elastic,care se lasă la rece 30 de minute.

Se întinde aluatul în foaie subţire,se tapetează cu ea forma de tartă,îmbrăcând şi pereţii. Se înţeapă cu furculiţa în mai multe locuri. Se presară pesmetul,se întinde crema de griş şi se pun feliile de prune.

Se dă tarta la cuptor pentru 30-40 de minute şi când e gata se presară cu zahăr pudră.

Mai multe