Tarta cu şprot afumat şi măsline
Perfectă pentru o cină festivă, tarta cu şprot afumat şi măsline îi va impresiona pe cei dragi, iar tu vei primi o grămadă de laude!
Ingrediente de care ai nevoie:
un pachet de aluat pentru foietaj,
170 g de şprot afumat Eva,
150 g de măsline fără sâmburi,
2 cepe,
2 ardei,
6 căţei de usturoi,
4 linguri de pastă de tomate,
3 linguri de ulei,
busuioc mărunţit,
sare şi piper
Mod de preparare:
Toacă ceapa şi ardeiul,mărunţeşte peştele şi zdrobeşte usturoiul,timp în care trebuie să încălzeşti cuptorul şi să pregăteşti aragazul.
Pune 2 linguri de ulei într-o tigaie,adaugă ceapa şi căleşte până când devine transparentă.
Adaugă şi pasta de tomate şi lasă să fiarbă până când sosul scade,apoi amestecă cu ardeiul,măslinele şi sprotul afumat.
Căleşte timp de 4-5 minute şi condimentează cu usturoiul zdrobit,busuiocul,sarea şi piperul.
Lasă compoziţia să se răcească,timp în care poţi aşeza aluatul într-o formă pentru tartă,unsă cu puţin ulei.
Răstoarnă peste aluat compoziţia pentru umplutură şi introdu vasul în cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute.
Când tarta devine aurie deasupra,o poţi scoate din cuptor.