Tartă cu varză

6 martie 2016   Rețete

Pentru un prânz sau o cină gustoasă şi săţioasă alături de cei dragi, tarta cu varză acră, bacon şi carne afumată este o idee de luat în considerare. În circa o oră şi jumătate ai gata şase porţii de tartă.

Ingrediente

100 g bacon

1 ceapă

200 g carne afumată

Top of Form

500 g varză murată

1 cartof

chimen

1 pachet aluat foitaj

făină

200 g smântână

50 ml lapte

2 ouă

sare

piper

ceapă verde

Preparare

1. Tai în cuburi mici baconul şi-l căleşti împreună cu ceapa mărunţită. Adaugi cubuleţe de carne afumată,varza tocată şi scursă,cartoful ras fin şi chimen,după gust. Lasă-le la foc până se evaporă aproape tot lichidul. Laşi amestecul la răcit.

2. Între timp,presari făină pe o planşetă şi întinzi aluatul. Tapetezi cu hârtie de copt o formă rotundă,pentru tartă,şi întinzi aluatul în ea. Pentru a îndepărta marginile,rulezi un făcăleţ deasupra formei. Înţepi aluatul cu furculiţă,apoi pui compoziţia de varză.

3. Într-un castron,omogenizezi smântâna,ouăle,laptele,puţină sare şi piper,apoi le adaugi peste tartă. Din aluatul rămas faci câteva benzi pe care le aşezi deasupra,sub forma unei grilaj. Laşi tarta la copt 35-40 de minute. O porţionezi după ce s-a răcit complet şi o serveşti cu ceapă verde mărunţită.

Mai multe