Tartă gustoasă cu brânză şi spanac

4 mai 2017   Rețete

Unul dintre cele mai bune aperitive de primăvară este tarta cu spanac şi brânză.

Ai nevoie de

Pentru aluat

200 g făină

100 g unt

1 ou

1 praf de sare

Pentru umplutură

200 g spanac

300 g brânză de capră

100 g smântână

50 g şuncă

2 ouă

1 lingură făină

sare

piper,după gust

1 ou,pentru uns

Cum se prepară tarta

Combini făina cu untul rece,tăiat cubuleţe,până când obţii o consistenţă sfărâmicioasă. Adaugi oul,sarea şi frămânţi până când se omogenizează. Înfăşori aluatul în folie alimentară şi-l dai la rece 30 de minute. Îl întinzi şi-l aşezi în tavă,inclusiv pe margini,apoi îl înţepi din loc în loc.

Speli spanacul,îl scurgi şi-l toci. Mixezi brânza de capră sfârâmată cu smântâna,adaugi ouăle,făina,sare şi piper,după gust. Adaugi spanacul,şunca tăiată şi torni umplutura peste blat. Ungi tarta cu ou bătut şi o ţii la cuptor până când se rumeneşte.

Mai multe