Tartă răsturnată cu mere
Deşi pare un desert complicat, se prepară destul de uşor – iar tarta rezultată este foarte pufoasă şi aromată!
1 Tartă1h 30´Dificultate: medie
Ai nevoie de
5 mere
3 ouă
3 linguri de zahăr
3 linguri de făină
1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
1 lingură esenţă de vanilie
zeama de la 1 lămâie
1 praf de copt
100 g frişcă, pentru decor
Pentru caramel
4 linguri zahăr
1 lingură apă
1 lingură unt
Mod de preparare
Pasul I
Pui apa cu zahărul pe focul mic şi amesteci. Când compoziţia are o culoare aurie, adaugi untul, apoi dai deoparte şi omogenizezi, până când untul e complet topit. Răstorni caramelul într-o tavă cu inel detaşabil, apoi pui 3 mere spălate, curăţate de coajă, feliate şi stropite cu zeamă de lămâie.
Pasul II
Dai merele rămase prin răzătoare şi le laşi pe o farfurie. Baţi ouăle cu zahărul, adaugi scorţişoara şi esenţa de vanilie, apoi făina cernută cu praful de copt, în ploaie, ca să nu facă cocoloaşe. Omogenizezi aluatul, apoi adaugi merele rase şi mixezi la viteză mică.
Pasul III
Răstorni aluatul peste merele din tavă şi îl netezeşti ca să acoperi bine fructele. Dai tava la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, aproximativ 45 de minute.
Pasul IV
Când e gata, scoţi tarta din cuptor, o laşi să se răcorească şi o răstorni pe un platou. O decorezi cu frişcă, după imaginaţie.