Tartă sărată

1 septembrie 2014   Rețete

Te-ai săturat de clasicele aperitive şi vrei să-ţi surprinzi invitaţii cu ceva nou? Încearcă această tartă sărată, pe cât de simplu de făcut, pe atât de săţioasă!

Pentru o tavă pe care o poţi prepara în 70 de minute,ai nevoie de  6 ouă,500 g făină,5 linguri ulei,400 ml lapte,1 praf de copt,1 praf de sare,piper,1 cârnat afumat,2 ouă fierte tari,200 g pastramă,1 cubuleţ unt

Pasul 1

Baţi ouăle spumă,adaugi uleiul,sare şi piper după gust. Torni laptele şi încorporezi făina împreună cu praful de copt. Amesteci bine pentru a nu se forma cocoloaşe.

Pasul 2

Tai cârnatul şi ouăle felii,iar pastrama cubuleţe.

Pasul 3

Decupezi o folie de aluminiu şi o aşezi pe fundul tăvii. Ungi folia cu unt. Aşezi feliile de ouă,intercalate cu felii de cârnat. Deasupra pui cubuleţele de pastramă. Torni aluatul de tarta intr-o tava de prajituri.

Pasul 4

Ţii tarta sărată la cuptor până când tarta se rumeneşte frumos şi trece testul scobitorii. Laşi tarta sărată să se răcească,după care o răstorni pe un platou şi îndepărtezi folia de aluminiu.

sursa foto:Profimedia

Mai multe