«Tăvălită» cu cocos

4 martie 2013   Rețete

Pentru aluat ai nevoie de: 2 ouă, 2 linguri miere, 250 g zahăr, 100 g margarină, 200 ml lapte, 1 praf de copt, 300 g făină. Pentru glazură: 200 g zahăr, 200 g margarină, 100 g ciocolată, 100 ml lapte, 1 esenţă de rom, 2 linguri cacao, 200 g cocos.

Cum se prepară

1. Se mixează ouăle cu zahărul şi mierea,apoi se adaugă laptele,margarina moale şi făina amestecată cu praful de copt. Se toarnă compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată şi se dă la cuptor pentru45 de minute.

2. Pentru glazură,se pun ­într-o cratiţă laptele,zahărul,­margarina tăiată cubuleţe,cio­colata rasă şi cacaua. Se fierbe totul pe foc mic până se obţine un sirop omogen. La final se adaugă esenţa de rom şi se lasă la rece.

3 Se taie prăjitura cuburi şi se ţine fiecare bucăţică câteva secunde în siropul de ciocolată,apoi se tăvăleşte prin nuca de cocos.

Mai multe