Tiramisu cu piersici

23 martie 2015   Rețete

Ai nevoie de: 125 ml frişcă, 30 g zahăr vanilat, 250 g mascarpone (sau brânză moale), 4 linguri de lapte, 1 pachet pişcoturi, 100 ml cafea (răcită), 6 piersici din compot, 2 linguriţe de cacao (sau ness).

Cum se prepară

Baţi frişca cu zahărul vanilat,până se întăreşte. În alt recipient,amesteci crema de mascarpone cu laptele şi apoi o încorporezi în frişcă,de jos în sus şi o dai la rece. Faci o ceşcuţă de cafea tare şi o laşi să se răcească. Scurgi piersicile şi le tai cubuleţe.

Aşezi pişcoturile,trecute rapid prin cafeaua rece,într-o formă de care vrei. Deasupra pui un strat din amestecul de frişcă şi mascarpone,câteva cubuleţe de piersici,iar pişcoturi,trecute rapid prin cafea şi termini cu un strat de cremă şi presari un praf de cacao. Serveşti rece.

Dificultate mică

6 porţii

40’

Mai multe