Tocăniţă cu varză
Dacă te-ai plictisit de clasica ta reţetă de tocăniţă, încearcă una cu varză murată şi pulpă de porc.
Ingrediente
1,5 kg pulpă de porc
6 linguri ulei
4 cepe
2 ardei graşi roşii
2 linguri pastă de tomate
500 ml de vin alb
200 g de cartofi
300 g varză acră
sare
piper
1 lingură boia dulce
1 lingură boia iute
2 linguri măghiran uscat
pătrunjel
Preparare
1. Tai carnea cubuleţe şi o rumeneştiîn ulei.O pui deoparte şi în grăsimea rămasă căleşticeapa tocată şi ardeii tăiaţi julien. Adaugicarnea,pasta de tomate,vinul,amesteci şi le laşi cu capacul pus peste oală.
2. După circa 10 minute,pui cartofii,varza tocată,boiaua,sarea şi piperul. Laşi totul să fiarbă bine,la foc mic. După ce toate sunt pătrunse bine,verifici de condimente. Înainte să închizi focul,presari măghiran şi pătrunjel tocat.