Tocăniţă de ceapă cu pulpe de pui, o combinaţie delicioasă
Această tocăniţă de ceapă cu pulpe de pui reprezintă o combinaţie delicioasă de ingrediente, de care va fi încântat şi cel mai pretenţios gurmand!
Dificultate medie Preparare 1 h 30` 3 porţii
Pentru această tocăniţă de ceapă cu pulpe de pui ai nevoie de:
3 pulpe de pui
4 cepe
3 ardei gras roşu
200 g sos de roşii
2 roşii
2 foi de dafin
200 ml smântână
1 lingură făină
4-5 căţei de usturoi
200 ml apă
1 linguriţă boia dulce
sare
piper
ulei pentru prăjit
Pentru servit
găluşte
rozmarin, după gust
frunze de ceapă verde
Tocăniţă de ceapă cu pulpe de pui - Mod de preparare
1. Speli şi tai pulpele, le usuci, le condimentezi cu sare şi piper, după gust, apoi le prăjeşti pe ambele părţi în ulei încins, până se rumenesc. Le scoţi şi le dai deoparte.
2. Cureţi ceapa şi usturoiul, apoi le mărunţeşti. Pentru a prepara această tocăniţă de ceapă cu pulpe de pui ca la carte trebuie să căleşti ceapa în uleiul în care ai fript carnea, să presari usturoiul, boiaua, sarea şi piperul - toate după gust.
3. Dai roşiile prin răzătoare, le pui peste ceapă, împreună cu foile de dafin. Torni sosul de roşii şi apa caldă, apoi adaugi pulpele de pui.
4. Amesteci, laşi câteva minute şi pui ardeii spălaţi şi tăiaţi cubuleţe. Laşi totul la fiert, până se pătrunde carnea.
Separat, omogenizezi smântâna cu făina, adaugi puţin sos din mâncare, amesteci, o torni în tocăniţă şi o laşi la fiert, până scade sosul.
Serveşti tocăniţa de ceapă cu pulpe de pui cu găluşte, ceapă rondele şi rozmarin.