Tocăniţă de vită
Ai nevoie de:
500 g carne de viţel tăiată cubuleţe
700 g cartofi
200 g ciuperci
3 cepe
2 morcovi
sare
piper
1 linguriţă boia iute
1 linguriţă boia dulce
3 roşii
6 căţei de usturoi
1 legătură pătrunjel tocat
3-4 linguri ulei
Cum se prepară
Speli bucăţile de carne, la fel procedezi cu ciupercile, morcovii şi cu cepele descojite. Încingi ulei într-un vas şi prăjeşti bucăţile de carne până devin aurii, le scoţi şi le laşi deoparte. În acelaşi ulei căleşti ceapatocată şi morcovii tăiaţi rondele. Asezonezi cu sare şi piper şi ţii până devin sticloase.
Adaugi ciupercile, laşi să se călească şi pui boiaua iute şi dulce, precum şi roşiile descojite şi tăiate cubuleţe. Amesteci să nu se prindă. Adaugi carnea şi torni apă fierbinte cât să acopere toate ingredientele. Laşi la fiert.
Între timp, cureţi cartofii şi îi tai în patru,iar usturoiul îl zdrobeşti. Încerci şi, dacă s-a fiert carnea, pui cartofii. Laşi să dea câteva clocote şi bagi vasul la cuptor. Înainte cu 10 minute de a opri focul pui usturoiul. Când este gata, scoţi vasul şi presari pătrunjelul.
Dacă vrei să încerci gusturi noi poţi presăra, în loc de pătrunjel, rozmarin tăiat.