Tocaniţă de vită cu linte

10 august 2018   Rețete

Revista nr.26: Simplu şi rapid de preparat, această reţetă are un gust pe care nu-l vei uita uşor!

Ai nevoie de

500 g carne de vită

1 ceapă mare

50 ml ulei

sare

1 linguriţă boia de ardei iute

piper

85 g pastă de tomate

1 ardei iute roşu

2 roşii

250 g linte galbenă

pătrunjel, pentru decor

Speli carnea şi o tai cubuleţe. Toci ceapa mărunt, o căleşti în ulei încins, apoi adaugi carnea şi le laşi pe foc împreună. Torni apa fierbinte cât să acopere carnea şi potriveşti gustul de sare, boia şi piper. Laşi pe foc până dă în clocot, amestecând din când în când, şi încorporezi pasta de tomate. Dupa ce a fiert carnea, adaugi ardeiul iute tăiat rondele şi roşiile feliate. Laşi pe foc până când scade sosul. Treci lintea printr-un jet de apă rece şi o pui la fiert în apa clocotită cu sare, aproximativ 15-20 de minute. O serveşti alături de carnea de vită, decorată cu pătrunjel proaspăt.

Mai multe