Tocăniţă de vită cu morcovi

6 februarie 2014   Rețete

Ingrediente: 600 g carne de vită, 3-4 morcovi mai subţiri, 2-3 linguri ulei de măsline,1 ceapă mare, 3 căţei de usturoi, 3 linguri pastă de roşii, 200 ml vin roşu dulce, 2 foi de dafin, sare, piper.

Cum se prepară:

1. Se taie carnea cuburi şi se rumeneşte uşor,pe toate părţile,în uleiul bine încins,amestecând permanent,până îşi schimbă culoarea. Se adaugă ceapa şi usturoiul tocate mărunt,după gust,­2-3 linguri de apă şi se lasă să se călească în continuare încă 5 minute.

2. Se adaugă foile de dafin,un pahar cu apă,­vinul ­roşu,se acoperă cu capac şi se ­lasă să fiarbă,la foc mic,circa 25 de minute,­până când ­carnea ­este ­bine pătrunsă. ­Dacă ­este ­nevoie,se mai adaugă puţină apă caldă.

3. Se adaugă mor­covii tăiaţi bucăţele şi se lasă să fiarbă 15 minute. Se pune pasta de roşii diluată cu puţină apă,se potriveşte gustul de ­sare şi piper şi se lasă să mai fiarbă 1-2 minute. Se serveşte cu spanac şi ­piure de cartofi.

Mai multe