Tort cu brânză

19 martie 2016   Rețete

O variantă delicioasă pentru aniversări sau alte ocazii. Acest tort cu brânză nu este dificil de realizat, fiind gata în aproape o oră şi va fi apreciat de invitaţi.

Ingrediente de care ai nevoie:

Pentru blat

200 g făină

125 g unt

100 g zahăr

3 linguri cacao

1 gălbenuş

½ plic praf de copt

1 lingură smântână

Pentru umplutură

500 g brânză proaspătă de vaci

1 linguriţă esenţă de vanilie

3 ouă

150 g zahăr

3 linguri griş

100 g zmeură

1 plic gelatină

100 ml compot de fructe

Cum se prepară:

Mixezi untul cu zahărul,iar când capătă o consistenţă cremoasă,adaugi gălbenuşul. Încorporezi smântâna şi făina amestecată cu cacaua şi praful de copt. La final trebuie să obţii un aluat elastic,pe care-l întinzi după forma tăvii. Îl aşezi într-o tavă de tort,cu pereţi detaşabili.

Mixezi brânza de vaci,bine scursă,cu ouăle,zahărul şi grişul,o pui peste blat şi o nivelezi. Dai prăjitura la cuptor 40-45 de minute,până când brânza se rumeneşte uşor pe deasupra. Laşi prăjitura să se răcorească şi aşezi zmeura. Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o amesteci cu compotul de fructe. Torni peste prăjitură şi dai la rece,cel puţin 2 ore,înainte să o scoţi din tavă.

Mai multe