Tort cu ciocolată

6 iunie 2014   Rețete

Pentru blat, ai nevoie de 200 g făină, 2 linguri cacao, 125 g unt, 1 gălbenuş. Pentru umplutură, ingredientele sunt: 500 g brânză de vaci, 100 g smântână grasă pentru frişcă, 3 gălbenuşuri, 200 g ciocolată menaj, 1 plic zahăr vanilat, 100 g zahăr, zeama de la o jumătate de lămâie şi coaja de la o lămâie.

Pasul 1

Într-un vas sau pe un blat de lucru cerni făina cu cacaua,peste care pui untul tăiat bucăţi  mici şi amesteci. Adaugi un gălbenuş şi frămânţi până obţii un aluat omogen. Îl înfăşori în folie alimentară şi-l dai la frigider 30 de minute.

Pasul 2

Pui brânza de vaci într-un vas,adaugi coaja,zeama de lămâieşi gălbenuşurile. Adaugi zahărul tos şi pliculeţul de zahăr vanilat şi amesteci.

Citeşte şi:

Tort „răsturnat“ cu ananas

Tort cu rom

Tort răcoros cu iaurt

Pasul 3

Baţi frişca şi o încorporezi,de jos în sus şi laşi crema deoparte. Scoţi aluatul şi-l întinzi cu sucitorul. Tapetezi o formă de tort şi pui aluatul numai pe fundul tăvii. Pui umplutura şi nivelezi.

Pasul 4

Dai toată ciocolata menaj prin răzătoare deasupra tortului. Bagi tava la cuptorul încins 35-40 de minute.

Mai multe