Tort cu pepene galben şi verde
Dificultate mare / Preparare 1 h 30ʹ / 1 TORT
Ai nevoie de
Pentru blat:6 ouă200 g făină200 g zahăr1 lingură cacao250 g smântână1 plic praf de copt1 praf de sarePentru cremă:125 g unt200 g zahăr pudră500 g cremă de brânzăPentru jeleul de pepenemiezul de la 1 felie de pepene roşu, fără sâmburi, tăiat cubuleţe1 plic tort-geleePentru glazură400 g ciocolată albă50 g untPentru decor125 g miez de pepene galben, tăiat cuburi sau bile125 g miez de pepene verde, tăiat cuburi sau bile150-200 g fulgi de cocosPentru blat, baţi smântâna cu zahărul şi cu ouăle. Adaugi făina cernută cu praful de sare şi cu pudra de cacao. Amesteci cu mixerul la viteză mică. Torni aluatul în 3 tăvi tapetate. Coci blaturile aproximativ 30 de minute, la 180 ̊ C. Pentru cremă, baţi untul moale cu zahărul. Adaugi brânza şi amesteci bine până obţii o compoziţie cremoasă. Când blaturile s-au răcit, suprapui 2, iar între ele întinzi crema de brânză. Aranjezi bucăţelele de pepene roşu peste ultimul blat. Între timp, pregăteşti tort-gelee-ul conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi torni o parte peste pepene. Deasupra aşezi ultimul blat şi îmbraci tortul cu glazura preparată din ciocolata albă şi untul topite. Îl decorezi pe margine cu fulgi de cocos, iar deasupra aşezi bilele de pepene galben şi verde, peste care torni jeleul rămas.