Tort de bezea cu piersici

5 iulie 2018   Rețete

Din combinaţia de blat crocant de bezea, cu cremă de ciocolată şi smântână, poţi obţine un tort delicios şi aromat.

Dificultate medie/ Preparare 2 h 30 '/ 1 tort

Ai nevoie de:

Pentru 4 foi de bezea

10 albuşuri

500 g zahăr

2 linguri amidon

1 praf de sare

1 lingură zeamă de lămâie

1 linguriţă extract de vanilie

Pentru crema de smântână

200 ml frişcă lichidă

250 g smântână

80 g zahăr pudră

3 foi gelatină

Pentru crema de ciocolată

150 g ciocolată amăruie

100 g ciocolată cu lapte

250 g smântână lichidă

Pentru decor

2-3 piersici

1 plic tort-gelee transparent

Pasul 1

Pentru foile de bezea, baţi albuşurile cu praful de sare până devin spumă, apoi adaugi zahărul, în 3 tranşe. Mixezi bine, aproximativ 15 minute, până se dizolvă zahărul şi obţii o compoziţie densă. Adaugi amidonul, zeama de lămâie şi extractul de vanilie şi mixezi încă un minut. Pe o tavă tapetată, desenezi un cerc şi întinzi prima foaie de bezea. Dai la cuptorul preîncălzit, la 80 °C, 120 minute. Pe rând, procedezi la fel cu restul foilor.

Pasul 2

Rupi ciocolata în bucăţi şi o pui pe foc, împreună cu o parte din smântână. Amesteci continuu, până când se topeşte. Opreşti focul, adaugi restul de smântână şi amesteci din nou. Laşi compoziţia să se răcească complet, apoi o dai la frigider, o oră. O scoţi şi o mixezi până când obţii o compoziţie omogenă. Umpli foile răcite de bezea cu crema de ciocolată şi le aşezi într-o formă de tort cu fund detaşabil, având grijă ca ultima foaie să fie un strat de bezea. Păstrezi puţină cremă şi pentru decor.

Pasul 3

Pentru crema de smântână, baţi frişca, adaugi smântâna, zahărul pudră cernut şi mixezi bine. Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj, apoi o pui în crema de frişcă şi omogenizezi. O torni în tavă peste tort.

Pasul 4

Prepari tort-gelee conform instrucţiunilor de pe pachet. În mijlocul tortului, aşezi piersicile tăiate cubuleţe, le acoperi cu tort-gelee şi cu crema de ciocolată păstrată. Dai la frigider, peste noapte.

Mai multe