Tort de cartofi dulci

21 aprilie 2016   Rețete

Cu siguranţă nu ai mai preparat un astfel de tort până acum. Cartofii dulci au o savoarea aparte şi pot fi utilizaţi atât la feluri principale, cât şi la desert. Vrei o felie de tort cu cartofi dulci?

De ce ai nevoie pentru tort de cartofi dulci

Pentru blat

600 g făină

2 linguri praf de copt

1 praf de sare

1 linguriţă scorţişoară

1 praf ghimbir

200 g unt

400 g zahăr

3 ouă

1 linguriţă esenţă de vanilie

500 g cartofi dulci copţi

200 g iaurt

100 g nuci

Pentru glazură

7 linguri unt

150 g zahăr brun

50 ml lapte

1 praf de sare

400 g zahăr pudră

½ linguriţă esenţă de vanilie

Cum se prepară tort de cartofi dulci

Dă drumul la cuptor şi tapetează o formă de tort. Pune nucile într-o tavă cu hârtie de copt şi ţine-le la cuptor 15-20 de minute. Amestecă din când în când să se coacă uniform.

Amestecă făina cu sarea,praful de copt,scorţişoara şi ghimbirul. Bate untul cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă. Adaugă treptat ouăle bătute,esenţa de vanilie şi cartofii copţi pasaţi. Încorporezi făina,alternativ cu iaurtul şi omogenizezi. Împarţi aluatul în jumătate şi coci separat fiecare blat,până trece testul scobitorii. Laşi blaturile la răcorit.

Pentru glazură,baţi untul cu zahărul brun până capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi un praf de sare şi zahărul pudră,treptat. Torni vanilia şi laptele,până ajungi la consistenţa dorită.

Ungi primul blat cu o treime din glazură şi aşezi o parte din nucile coapte sfărâmate. Aşezi al doilea blat,restul de glazură şi nuci.

Sursa foto http://neuroticbaker.com/

Mai multe