Tort de ciocolată cu fructul pasiunii şi lime
Acest tort se prepară foarte uşor şi este gata în doar 45 de minute. Urmează instrucţiunile şi surprinde-i pe cei dragi cu ceva dulce.
Ingrediente necesare:
185 g unt nesărat
225 g zahăr
1 linguriţă de esenţă de vanilie
3 ouă mari,bătute uşor
250 g făină
50g pudra de cacao
1 linguriţă de praf de copt
1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
150 ml lapte
Pentru crema de lime
100 g de ciocolată neagră,tăiată grosier
15 g unt nesărat,tăiat în cuburi
1 lingură pudră de cacao
50 ml suc de lime
3 linguri sirop de zahăr
Pentru crema de fructul pasiunii
400 ml frişcă
6 fructe de fructul pasiunii,pulpă îndepărtată cu o lingură
2 linguri de zahăr pudră
Ai nevoie de trei forme de tort cu diametrul de 20 cm.
Mod de preparare
1. Încălzeşte cuptorul la 180 de grade. Bate untul şi zahărul pentru blat până când obţii o cremă moale. Adaugă vanilia şi ouăle. Încorporează făina,pudra de cacao şi bicarbonatul de sodiu. Adaugă uşor laptele şi împarte aluatul obţinut în cele trei tăvi. Coace timp de 20 de minute.
2. Pentru crema de lime,pune toate ingredientele într-un recipient rezistent la apă sau la bain-marie,permite-le să se topească şi ia de pe foc.
3. Pentru crema de fructul pasiunii,bate frişca cu pulpa de fructul pasiunii şi zahărul pudră până când devine tare. Folosind o paletă,întinde jumătate din cantitate peste un blat,adaugă al doilea blat,pune restul de cremă şi al treilea blat deasupra. Apasă uşor. Pune deasupra crema de lime.