Tort de ciocolată cu smochine
Smochinele vin din regiunea mediteraneană şi sunt tratate în toate bucătăriile lumii ca nişte adevărate delicatese. Fruct fragil, cu un gust dulce şi delicat, smochina este vedeta reţetelor sofisticate, dar şi a celor simple.
Există două specii:cele verzi şi cele violete. Cum le poţi prepara? Combinate cu cremă de ciocolată sau de caramel,în tarte şi în prăjituri. Dar pot fi ingredientul principal pentru un sos dulce-acrişor pregătit pentru friptura de raţă,de gâscă sau de vânat. Ele pot intra foarte bine în combinaţii sărate. Cele mai cunoscute sunt gustările cu brânzeturi sărate franţuzeşti,smochine dulci ca mierea şi un vin roşu sec.
Ingrediente (1 tort)
Pentru blat
100 g făină
80 g zahăr pudră
1 linguriţă praf de copt
50 g cacao
100 g unt
1 pachet zahăr vanilat
1 gălbenuş
Pentru umplutură
2 ouă+1 albuş
500 g brânză de vaci
200 g zahăr
2 linguri zahăr vanilat
200 g ciocolată menaj
150 ml smântână dulce
Pentru decor
3 smochine proaspete
1 linguriţă fistic tocat (sau orice fructe doreşti)